הכנס השנתי של הגילדה 2024 התקיים בתאריך 26.11.24, ובמסגרתו התקיים גם טקס פרסי הגילדה המסורתי.
מוטיב ראשי בחזון הגילדה הוא פיתוח סטנדרטיזציה בלתי פורמלית בתחום ניהול הביטחון. בהמשך לכך, הגילדה רואה בכנס השנתי שלה הזדמנות להוקיר ולתמרץ מצוינות, חדשנות וחותם בתחום, ובמקביל לייצר אפיק נוסף של שיתוף, למידה והזנה הדדית בין הגילדאים בקהילה.
במשך חודשיים הגילדה פתחה בפני הקהילה את האפשרות להגיש המלצות לזוכים, ולאורן, צוות השופטים הרחב התכנס לדיון ממושך ומנומק שבו נבחרו הזוכים בקטגוריות הראשיות – פרס המצוינות, פרס החדשנות המתודית, פרס החדשנות הטכנולוגית ופרס החותם.
הזוכים הוכרזו בטקס פרסי הגילדה, במסגרת הכנס השנתי, מפי המנחה אלון בן דוד ובפניהם של מאות משתתפים. הזוכים קיבלו לידיהם את פסלון ההוקרה היוקרתי, ובמהלך השנה הקרובה יזכו גם לסיקור ולחשיפה באקו-סיסטם הביטחוני, דרך אתר הגילדה, שלוחותיה ושותפיה.
היות שהטקס הפך למסורת, ובכנס השנתי משתתפים בין היתר גם רבים מבין הזוכים בשנים הקודמות, וגם רבים מבין צוות השופטים, שמחנו לתת להם את הזכות להגיש את הפסלונים לזוכים. הגילדה רואה בכך הזדמנות לתת במה נוספת לגילדאים מובילים, ולהציג, ברמה הסמלית, את ההמשכיות והשותפות הבין-גילדאית שחשובה לנו בבניית הקהילה, ובכלל בפיתוח ובקידום תחום ניהול הביטחון. לצידם, כיבד את הזוכים גם מייסד הגילדה, שי זר.
פרס ההרצאה 2024 | אביעד דבש
פרס ההרצאה ניתן בהוקרה לגילדאי אשר שיתף מניסיונו ומתובנותיו במתן הרצאה במסגרת הגילדה.
הזוכה: אביעד דבש, ממונה הביטחון של המרכז הרפואי הלל יפה.
אביעד הרצה בפני הקהילה במסגרת מפגש המיקוד 'הגנת סייבר לטכנולוגיות אבטחה', אשר התקיים בחודש ספטמבר האחרון בשיתוף HVI פתרונות אבטחה ו-Hikvision ישראל.
במפגש, אביעד סיפק הרצאה אודות מתקפת הסייבר נגד המרכז הרפואי הלל יפה, והיטיב להציג, ממקור ראשון, את תפקידו של מנהל הביטחון בתרחיש מסוג זה.
אביעד סקר את המקרה בפתיחות, והשאיר למשתתפים חומר למחשבה וכלים פרקטיים בהתמודדות מול איום זה, שבשנים האחרונות טיפס גבוה לצמרת סקרי הסיכונים.
ההרצאה זכתה למשובים חמים, ובהמשך לכך, הוחלט לשלב אותה גם במסגרת הקורס 'יסודות בהגנת סייבר למנהלי ביטחון', אשר ייפתח בקרוב במסגרת 'אקסטרה – האקדמיה של הגילדה'.
פרס הפודקאסט 2024 | דניאל נחמיה
פרס הפודקאסט ניתן בהוקרה לגילדאי אשר שיתף מניסיונו ומתובנותיו במסגרת פרק פודקאסט מבית הגילדה.
הזוכה: דניאל נחמיה, סמנכ"ל חטיבת האבטחה של T&M ישראל.
דניאל נחמיה נכנס למלחמה בתפקיד משולש – גם תושב זיקים וחבר כיתת הכוננות אשר לחם בקרבות השבת השחורה, גם סגן אלוף במיל', מפקד פלס"ר 5434, אשר הוקפץ לשירות מילואים בצו 8 כדי להוביל את היחידה שלחמה בתוך עזה במשך שלושה וחצי חודשים, וכאמור, גם סמנכ"ל חברת האבטחה הגדולה בישראל, שאחוז גבוה מאוד של מאבטחיה גויסו גם הם בצווי 8.
אחר התנסותו בתפקיד משולש זה, וחוויותיו מהשטח, דניאל יזם את הפרק "מאבטחים פוסט מלחמה", שבו שיתף אודות המלחמה והלחימה, דרך סיפורו האישי הייחודי, תוך מתן דגש למאבטחים הרבים שחוזרים לשגרה אחרי שירות מילואים ארוך ואינטנסיבי. האתגרים שבכך, לצד המלצות שמבקשות להקל את קליטתם מחדש. אלפי מאבטחים חזרו וחוזרים לשורותינו, ותהליך ההתאקלמות המחודש שלהם לארגון, ושל הארגון אליהם, מחייב רגישות, חשיבה ותכנון.
מדובר באחד הפרקים החשובים שהוקלטו במסגרת בלמ"ס, אשר מלבד הפצתו בשלוחות הגילדה, זכה להיות משותף גם בקבוצות מאבטחים רבות.
פרס הסיור 2024 | מ.א. חוף אשקלון (אמנון זיו)
פרס הסיור ניתן בהוקרה לגילדאי, לארגון או לפרויקט, אשר יזם והוביל אירוח של סיור לימודי במסגרת הגילדה.
הזוכה: מ.א. חוף אשקלון, באירוח ובהובלה של אמנון זיו, מנהל אגף הביטחון.
בשבת השחורה, אמנון היה מהראשונים להגיב לאינדיקציות שבישרו אודות המתקפה הרצחנית של החמאס, והסיור נפתח בהרצאה מלמדת, מרתקת ומרגשת שבה אמנון סיפר את קורותיה, לרבות ניהול ההגנה ב-20 היישובים תחת אחריותו. אמנון שילב בהרצאתו אינספור אנקדוטות והקלטות, מצמררות ומטלטלות, ושורה ארוכה של מסקנות ולקחים.
בהמשך, ניר אליאב, מנהל התחום של מוטורולה סולושנס, סיפק הרצאה אודות התראה וקשר בחירום, והציג בהרחבה שורה של פתרונות תקשורת, לצד המאפיינים הייחודיים של כל אחד מהם והתאמתם לצרכים המשתנים של מנהלי הביטחון ויחידות האבטחה בקצה.
בסיום פרק ההרצאות, הקבוצה יצאה לסיור מודרך באזור היישובים, ובין התחנות הייתה תחנת המשטרה בשדרות, בה זכינו להרצאה מאת קובי הרוש, קצין הביטחון המקומי המיתולוגי, מתחם פסטיבל נובה, וחניון הרכבים השרופים.
הייתה זו הזדמנות ייחודית לחזות מקרוב, באורח הישיר והמוחשי ביותר, את האתרים ואת הדמויות שקודם היו מוכרים לנו רק מהחדשות ומהסיפורים.
בהזדמנות זו, תודה רבה גם לחברת מוטורולה סולושנס, אשר הייתה שותפה בהפקת הסיור.
פרס אקסטרה 2024 | גיל אוצ'יטל
פרס אקסטרה ניתן בהוקרה לחבר סגל המרצים של אקסטרה – האקדמיה של הגילדה, אשר שיתף מניסיונו ומתובנותיו במסגרת קורס, השתלמות או סדנה.
הזוכה: גיל אוצ'יטל, סגן מנהל הביטחון של המרכז הרפואי שמיר, אסף הרופא.
במחזור הראשון של הקורס טכנולוגיות אבטחה – גיל היה חניך. חניך בולט שהרשים בבקיאותו ובתרומתו. במחזור השני גיל כבר גויס לסגל המרצים, ובמחזור השלישי כבר היה שותף בתכנון הקורס.
בימים אלה, גיל הוא רכז התוכן בפיתוח הקורס החדש של אקסטרה – יסודות בניהול סייבר למנהלי ביטחון.
המסלול של גיל באקסטרה, לצד התרומה הרבה שלו לקורסים ולחניכים, הוא דוגמה מובהקת לפוטנציאל הקידום של כל גילדאי במסגרת הפלטפורמה, ושל כל מנהל ביטחון במסלול הקריירה האישי.
פרס הקהילה 2024 | צביקה משה
פרס הקהילה ניתן בהוקרה לגילדאי, אשר גילה חברות אקטיבית בקהילה, וגילם בהתנהלותה את חזון ורוח הגילדה.
הזוכה: צביקה משה, מנהל הביטחון של חברות קבוצת ממן.
צביקה משה הוא אחד הגילדאים האקטיביים והבולטים בקהילה, מאז ימיה הראשונים.
בין היתר, צביקה אירח סיור והשתתף ברבים אחרים, הרצה במיקוד והשתתף ברבים אחרים, היה מהיוזמים של קורס המהימנות של אקסטרה – האקדמיה של הגילדה, וגם מהחניכים הראשונים בו.
צביקה הוא גילדאי שתמיד נכון להתגייס לטובת הקהילה וחבריה, ובין היתר הוא גם דוגמה לדמות מנהל הביטחון החדש – צביקה מנהל את הביטחון כיחידה אינטגרלית בארגון, נכון לתרום בדרכו למחלקותיו השונות, תלמיד נצחי שמנצל כל הזדמנות להשתפר, אבל גם מורה דרך שנותן דוגמה אישית ומטפח את המנהלים תחתיו.
בשל שירות המילואים אליו גויס צביקה ובגינו החמיץ את הכנס, קיבל את הפרס בשמו, עמית בן שושן, מנהל הביטחון תחתיו.
פרס החותם 2024 | אריק רגב שואשי
פרס החותם ניתן בהוקרה לגילדאי אשר הותיר חותם מהותי בקידום תחום ניהול הביטחון בישראל.
הזוכה: אריק רגב שואשי, מנכ"ל אלקטרה סקיוריטי.
בשנים האחרונות, מודל האבטחה הטריטוריאלית, מבוססת כוח תגובה נייד שזמין בתא שטח מוגדר, לרוב בתצורה של יחידות רכובות, משתחל באיטיות אבל בהתמדה ליותר ויותר פרויקטים מאובטחים, וליותר ויותר חברות אבטחה שרוצות לספק את השירות הזה ללקוחותיה.
במקביל, המציאות זימנה נסיבות שרק תרמו לקידום המודל – משבר כוח אדם חריף בתחום האבטחה, משבר כלכלי במשק, אבולוציה טכנולוגית מואצת, ובקצה, גם מציאות ביטחונית נפיצה שדורשת פתרונות חדשים.
אריק רגב שואשי, מנכ"ל אלקטרה סקיוריטי, נחשב לאחד מאבות מודל האבטחה הטריטוריאלית בישראל, ובטח ליזם המוביל שלה.
אריק הרחיב אודות המודל גם בפרק של הפודקאסט בלמ"ס (האזנה לפרק), ואתם מוזמנים להאזין ולהתרשם מהדרך הארוכה שבה המודל התחיל ונתקל התנגדויות רבות, ואל ימינו שבהם המודל זוכה להכרה ולקונצנזוס, ונפתח ליותר ויותר סקטורים חדשים.
פרס החדשנות הטכנולוגית 2024 | אמרל
פרס החדשנות הטכנולוגית ניתן בהוקרה לגילדאי, לארגון או לפרויקט, אשר הוביל חדשנות טכנולוגית ראויה לציון, בפיתוח מוצר, שירות או יישום.
הזוכה: אמרל
אחד השירותים המבוקשים ביותר לאחר השבת השחורה היה אימונים טקטיים לכיתות כוננות.
השטח ייצר אינספור התארגנויות חדשות, והחיבורים בין הפרטים בתוכן היו מינימליים. בנוסף, איומי הייחוס ותרחישי הלחימה היו מורכבים משחווינו קודם, ודרשו התאמות מחודשות.
הצורך מהשטח היה גדול ומיידי, ולאורו בלט פתרון חדשני ומתקדם – אימונים טקטיים בסימולטור VR. זירות אימונים במציאות מדומה, למגוון יחידות ובמגוון תרחישים.
לצד החדשנות הטכנולוגית שלבדה הספיקה כדי לזכות בפרס, ראוי לציין שלמרות שהצורך מהשטח היה גדול ומיידי, והפתרון היה מבוקש, אמרל סיפקה אותו בהתנדבות לכוחות הביטחון ולכיתות הכוננות במשך חודשים ארוכים, בין היתר גם דרך הגילדה.
את הפרס קיבלו בשם החברה נדב קלמר ודן אורן.
פרס החדשנות המתודית 2024 | רשות המים
פרס החדשנות המתודית ניתן בהוקרה לגילדאי, לארגון או לפרויקט, אשר הוביל חדשנות מתודית ראויה לציון, בפיתוח או בשינוי תפיסה, תהליך או נוהל.
הזוכה: רשות המים, בראשות דני לקר, מנהל אגף הביטחון, החירום והסייבר.
אחד האיומים הגדולים והנפוצים ביותר איתם נדרשות להתמודד יחידות ביטחון בשנים האחרונות, הוא בכלל פלילי – דמי חסות. פרוטקשן.
גם גופים ממשלתיים הם מטרה לאיום זה, ביניהם תאגידי המים שסבלו מדרישות תשלום "שמירה", מנזקים למתקנים, מהשתלטות מכרזים ועוד.
דני לקר, רשות המים, ושותפים נוספים, הובילו הבנה וקואליציה בין משרדית נגד איום הפרוטקשן, ובראש ובראשונה הגדירו אותו רשמית כטרור כלכלי.
בזכות גיוס תקציב ייעודי, נבנתה תוכנית שלחמה בפרוטקשן בחזיתות השונות, לרבות שלל מתודות הגנה וכיסוי, פיזיות וטכנולוגיות, אשר מספק מענה חדשני ואפקטיבי לאיום שרבים התקשו להתמודד איתו בעבר, ואולי בזכותו יינתנו כלים גם בידי אחרים.
פרס המצוינות 2024 | אמדוקס
פרס המצוינות ניתן בהוקרה לגילדאי, לארגון או לפרויקט, אשר גילה מצוינות ראויה לציון, ומהווה מקור למידה והשראה.
הזוכה: אמדוקס, בראשות אורי גרנות, מנהל הביטחון הגלובלי.
תחום הביטחון באמדוקס נבנה משורה של פרויקטים ומהלכים שבזכותם הצליח לבסס יחידה דומיננטית, מרובת תחומי אחריות, סמכויות ויכולות, אשר ממוצבת היטב גם ברמה הפנים ארגונית, ומתוקשרת היטב גם החוצה, בשיתופים שמספקים לקולגות מקורות השראה ומודלים לחיקוי.
הפרויקט הגדול האחרון היה ליווי ההקמה של קמפוס אמדוקס ישראל החדש – מתחם בניינים גדול ומרשים, שגילם אתגרים ביטחוניים רבים ומורכבים, בכל שלב במשך הקמתו – התכנון, הבנייה, האיכלוס והשגרה.
מהלכים נוספים אותם הביטחון באמדוקס הוביל היו שורה של כלים בפיתוח פנים ארגוני, שמספקים לביטחון יכולות שליטה ובקרה מרשימות ברמה הגלובלית, ומאפשרים לנהל אופרציה ביטחונית צמודה גם בפריסה ובמשימות בסדרי גודל של אלפי אובייקטים מאובטחים, בכל דקה נתונה, בכל מקום בגלובוס.
לצד זאת, ביטחון אמדוקס יוזם, מחדש ומוביל, כדרך חיים, הן בזכות אורי והן בזכות הצוות שאיגד סביבו, בשלל תחומים בשירות הארגון.
הגילדה מבקשת להודות לזוכים בפרסי הגילדה 2024, אשר מגלמים בהתנהלותם את רוח וחזון הגילדה ומהווים מקור השראה לקהילה. בהזדמנות זו, תודה רבה גם לכל הגילדאים אשר שלחו את המלצותיהם בקטגוריות השונות, ולצוות השופטים אשר קיים דיון ממושך ומנומק שהוביל לבחירת הזוכים.
נתראה בטקס פרסי הגילדה 2025, במסגרת הכנס השנתי הבא.