fbpx

אודות

הגילדה – הבית של מנהלי הביטחון

 

מאת: שי זר, מייסד הגילדה שי זר

'הגילדה', בדומה למיזמים רבים, נולדה מתוך צורך אישי, קושי אשר מבקש פתרון. במקרה הזה, הצורך האישי שלי להתפתח ולהתקדם בתחום ניהול הביטחון.

במרוצת השנים, התפקידים והארגונים, גיליתי שהדרך האפקטיבית ביותר להתפתח ולהתקדם בתחום היא – יחד.

במסגרות השונות קודם וגם היום, קולגות סביבי הם מקורות למידה והשראה, מקורות קשרים וחיבורים, ובמקרים אחדים גם חברים חדשים. הקולגות בסביבה הקרובה הם הראשונים אליהם אני פונה בבקשה למשוב אודות נוהל, להמלצות אודות ספק וכו'.

מצד שני, גיליתי גם קושי. הדרך הזו, ה-'יחד', אפקטיבית אך מוגבלת. הרי גם הסביבה הקרובה מסוגלת להתרחב לרדיוס מסוים בלבד – הגבול הוא הקולגות. בהרחבות נוספות, מאולצות ומסורבלות, הקולגות של הקולגות או אינספור קבוצות וואטסאפ גדושות ומתישות.

רצינו פתרון. דרך לפרוץ את גבולות הסביבה הקרובה ולהרחיב את הרדיוס יותר ויותר ויותר – פי 10, פי 50, פי 100…

בחודש נובמבר 2019, אחרי קרוב לשנה של בנייה, פתחנו את 'הגילדה' – אתר אינטרנט מתקדם אשר מספק פלטפורמה חדשנית בתחום ניהול הביטחון. מיזם שיתופי מבוסס קהילה של מנהלי ביטחון ותחומים משיקים אשר מתחברים יחד, לומדים יחד ומתקדמים יחד.

'הגילדה' היא הדרך החדשה להתפתח ולהתקדם בתחום ניהול הביטחון. 'הגילדה' היא הדרך להיות חבר ושותף בקהילה סגורה, ייחודית וצומחת של מאות מנהלים מהתחום.

בכך, הפרט מסוגל להרחיב את רדיוס הסביבה הקרובה להיקפים פורצי גבולות ולהגשים את הפוטנציאל הגלום בקהילה שיתופית של דומים ושווים. הרחבה של מקורות למידה והשראה, הרחבה של מקורות קשרים וחיבורים.

'חבר של חבר של חבר' הוחלף, בלחיצה אחת, לקהילה גדולה ומגוונת. נוח, ישיר, חינם.

הקו המנחה של 'הגילדה' הוא 'קהילה לפני תחרות', זאת מתוך הבנה והכרה בכך שהדרך האפקטיבית ביותר להתפתח ולהתקדם, גם ברמה הקולקטיבית, היא יחד.

הגילדה מובילה קו זה בקרב החברים בה ומדרבנת וממריצה לחיבורים ביניהם. באורח זהה, הגילדה מקיימת חיבורים גם בינה לבין גופים אחרים, שונים ומגוונים בתחום, לרבות מוסדות לימודים, פורומים למיניהם וכד'. החיבורים מבוססים שותפות אידיאולוגיה וחזון אשר יש בהם כדי לקדם את הקהילה ואת התחום.

בהקשר זה, קידום הקהילה והתחום חשוב גם בהיבטים התדמיתי והכלכלי.

היום, דמות מנהל הביטחון חווה פיחות הן בתוך הארגונים והן בקרב הציבור הרחב. אנו חווים את גימוד התפקיד בשלל תסמינים – במיקום השולי במבנה הארגוני והחברתי, בשכר, ביחס האזרח מהשורה, אפילו בחוסר ההבנה מצד הקרובים לנו ביותר, משפחה וחברים, לגבי נטל האחריות והמחויבות, ולגבי האינטנסיביות והשחיקה.

'הגילדה' מקיימת פלטפורמה בה מנהלי ביטחון מקבלים את הכלים הדרושים כדי להוביל שדרוג גם בהיבטים הללו – תחילה תהליך פנימי של למידה, פיתוח וביסוס קהילה חזקה, ובהמשך גם חיצוני.

'הגילדה' היא מיזם שיתופי – מנהלי הביטחון החברים בגילדה מקבלים לידיהם את האפשרות להצטרף לקבוצות הבנייה ולהיות שותפים בפיתוח המיזם (דיון, משאלים פנימיים ומשובים), לבחור את היישומים באתר ומחוצה לו, ליצור ולפרסם את התכנים ולפתח ארגז כלים רחב ומגוון.

'הגילדה' מבוססת שלושה מישורים:

1. מישור אישי – 'הגילדה' מספקת לחברים בה פרופילים אישיים (שילוב של פייסבוק ולינקדאין) בתבנית של כרטיס ביקור דיגיטלי. החברים מתחברים לאתר דרך הפרופיל האישי ובכך פותחים את הגישה לשורה של יישומים ומקבלים קרדיט וחשיפה בתמורה להשתתפות האקטיבית בקהילה.

2. מישור קולקטיבי – 'הגילדה' מגישה לחברים בה שורה של יישומים ושירותים, ביניהם: מאמרים וכתבות, תיקיה שיתופית של חוקים, נהלים, פורמטים, תחקירים וכד', לוח דרושים ומחפשים, יומן של כנסים, קורסים, הרצאות וכד'.

3. מישור קשרים, חיבורים ומפגשים – 'הגילדה' מספקת מנגנון יצירת קשרים וחיבורים באתר (יישום הקהילה: סינון מתקדם לפי שם, תפקיד, ארגון, אזור וחיבור רצוי) וקבוצות שיח סגורות ברשתות החברתיות. במקביל, יוזמת ומארגנת לחברים בה מפגשים, אופליין ואונליין, כגון הרצאות, סדנאות, סיורי שטח, מנטורינג וכד'.

האתר מותאם אוטומטית לגלישה בכל המכשירים וניתן להשתמש בו גם בתבנית של אפליקציה.

לסיום, הגילדה היא מיזם חדש יחסית, אבל התנופה אותה אנו חווים, הן בקצב ההרשמה הגבוה והן בהתגייסות חברים רבים למאמץ הבנייה, מלמדת אותנו דבר אחד: הגילדה אומנם נולדה מתוך צורך אישי, אבל אותו צורך אישי שיקף קושי קולקטיבי.

הפתרון בדמות קהילה שיתופית בה החברים מקבלים לידיהם את האפשרות לקחת חלק אקטיבי בבנייה ולהגשים את החזון, מצליח בתקופה קצרה ליצור 'יחד' חדש ופורץ גבולות, ובכך, להציב סטנדרט חדש בתחום.

חזון הגילדה של מנהלי הביטחון:

– פיתוח 'One Stop Site' בתחום ניהול הביטחון. פלטפורמה רחבה אשר תספק לחברים בה שירותים מקצה לקצה.

– פיתוח קהילתי. תרבות למידה, יצירה, שיח ושיתוף, הזנה והפריה הדדית.

– פיתוח, מיתוג וקידום אישי של החברים בגילדה.

– פיתוח סטנדרטיזציה בלתי פורמלית בתחום ניהול הביטחון.

– הנגשה של תחום הביטחון לציבור הרחב.