fbpx

סיקור כנס AIoT של היקוויז'ן (סין, 2024)

סיקור כנס AIoT היקוויז'ן (סין, 2024) | הגילדה - פורטל ניהול הביטחון של ישראל

 

במרוצת השנים האחרונות, פיתוחים ויישומים טכנולוגיים רבים היו הבסיס לאבולוציה מואצת גם בתחום טכנולוגיות האבטחה. במרוצת השנים הקרובות, מנהלי הביטחון יידרשו לפתח בקיאות טכנולוגית גבוהה ופתיחות לפתרונות חדשניים, שהרי באבולוציה – הסתגלן שורד ומתקדם, והאחרים מאבדים רלוונטיות ונשארים מאחור.

בחודש אוקטובר 2024 התקיים בהאנגז'ו, סין, הכנס AIoT של היקוויז'ן (Hikvision).

היקוויז'ן היא חברה טכנולוגית מובילה אשר מפתחת ומייצרת קשת רחבה ומגוונת של פתרונות מתקדמים לתחום האבטחה ולתחומים נוספים. החברה מנהלת 80 סניפים ברחבי הגלובוס ומשרתת לקוחות ביותר מ-150 מדינות, לרבות ישראל.

מידי שנה, היקוויז'ן מקיימת כנס בינלאומי בו היא מציגה את חזונה ואת פיתוחיה בפני אלפים מבין מנהליה, שותפיה ולקוחותיה.

השנה, הכנס אירח אלפי משתתפים, חברים במשלחות מדינתיות רבות שהוטסו משש יבשות (מתנצל בפני נציג אנטרקטיקה במקרה שפספסתי אותו), אשר היו הוכחה לכך שהאבולוציה הטכנולוגית היא מציאות גלובלית, ושהמגמות הנלוות אליה חוצות יבשות, מדינות, סקטורים וארגונים.

הנושא המרכזי של הכנס, AIoT, נתן את הבמה לטכנולוגיה הפורצת והדומיננטית ביותר של השנתיים האחרונות, וזו שמאז מייצרת את האימפקט הגדול ביותר, בין היתר גם בתחום טכנולוגיות האבטחה – הבינה המלאכותית.

הנחת היסוד של היקוויז'ן, כחברה טכנולוגית יצרנית מובילה, היא שבדומה לאינטרנט "של הדברים" (IoT), אשר מאפשר את החיבור הרשתי של פריטים שונים ואת הקשר ביניהם, ויצר מהפכה, שלב חדש באבולוציה הטכנולוגית, כך גם נכון לשלב את הבינה המלאכותית אשר יוצרת מהפכה משלה.

החזון הוא בינה מלאכותית "של הדברים", אשר תאפשר אופטימיזציה של הפתרונות הקיימים, ופיתוח של פתרונות חדשים, במטרה לתת בידי המשתמשים יכולות מתקדמות באורח חסר תקדים, בקשת רחבה של סקטורים, ביניהם גם הביטחוני.

הבינה המלאכותית תוסיף לנתונים המתקבלים מהפריטים השונים רובד של אנליזה, של המלצות, ושל אוטונומיה במידה שתוגדר לה.

דמיינו תרחיש שבו הבינה המלאכותית לומדת תא שטח מוגדר דרך מצלמות, לדוגמה סניף בנק, מנתחת אינספור התנהגויות ואינטראקציות שמתקיימות בו, ומגלה שהתקהלות של שלושה אנשים למשך דקה וחצי באזור הפקידים מובילה בסבירות סטטיסטית גבוהה לחיכוך ולהפרות סדר. דמיינו שבמקרה כזה הבינה המלאכותית מקפיצה המלצה למוקד הביטחון או לראש המשמרת לתגבר את האזור, או אפילו שולחת אוטומטית את המאבטח הקרוב ביותר.

בכנס, היקוויז'ן הציגה חזון לפיו הבינה המלאכותית משולבת בכלל מוצריה, ומוצריה משולבים בכלל הסקטורים.

וזו הייתה התובנה הראשונה והמיידית שלי מהכנס, ובטח שזו התחזקה אחרי הביקור בפסי הייצור ובאולמות התצוגה – השלב הנוכחי באבולוציה הטכנולוגית הוא מולטי-אפליקטיביות, ומשכך, הוא מרחיב דרמטית את ארגז הכלים של מנהלי הביטחון, הן במישור הקלאסי של אבטחה, והן במישור המתקדם של מתן שירותים לארגון.

בהקשר הזה, מולטי-אפליקטיביות היא פתרונות למיניהם, אשר פוטנציאל היישום שלהם והשימוש בהם הוא רחב וגמיש, למגוון צרכים ותרחישים.

נמשיך לדוגמה של חדר מיון במרכז רפואי שבו הותקנו מצלמות אבטחה אשר משמשות בראש ובראשונה למילוי התפקיד הקלאסי של הגנה מפני איומים פיזיים, ונבין שבזכות בינה מלאכותית, אותן מצלמות יכולות לשמש במקביל גם למילוי תפקידים רבים נוספים בשירות הארגון –

דו"חות נוכחות של הצוותים המנהלתיים והרפואיים, דו"חות תפוסה של חדר המיון, דו"חות זמני טיפול בנקלטים, ניהול מלאי תרופות, ניטור אוויר, ניטור טמפרטורה, בקרות בטיחות וכו'.

נכון להיום, יחידות ביטחון רבות מציבות בחזית קווי ההגנה שלהן פתרונות טכנולוגיים למיניהם, מתוך הבנה שהרווח בכך משולש:

  1. הם גם מספקים הגנה ברמה גבוהה יותר.
  2. הם גם חוסכים במשאבים יקרים (כוח אדם, זמן, אנרגיה, תקציב)
  3. הם גם משרתים צרכים של יחידות ארגוניות אחרות

לפיכך, AIoT הוא בשורה אמיתית למנהלי וליחידות ביטחון, זאת לאור קשת האפשרויות החדשה שנפתחה בפניהם. במרוצת השנים הקרובות הבינה המלאכותית צפויה להשתדרג בהתמדה ולהשתלב באורח מותאם מראש לפתרונות החדשים, וקשת האפשרויות רק תתרחב. מנהלי הביטחון חייבים לאמץ אותה, לגייס אותה לצרכיהם הישירים, ובמקביל, תחת אותן תשומות ואותה פלטפורמה, לספק שירותים נוספים לארגון.

הרצאות נבחרות
  • צמיחה דרך שותפויות, מאת ליאם היטלי, מנהל תוכנית השותפים הטכנולוגיים, מטה היקוויז'ן.

ריבוי טכנולוגיות הביטחון מחייב את היצרנים השונים בתחום לאמץ גישה פתוחה ודינמית זה כלפי זה, ולאפשר אינטגרציות בין הפתרונות השונים. היקוויז'ן מובילה תוכניות שותפים טכנולוגיים שבמסגרתן היא מייצרת אקו-סיסטם של פתרונות שתומכים זה את זה, בטח בפיתוחים של החברה, אבל גם מחוצה לה.

ברמת מנהלי הביטחון, נכון לאמץ גישה זו כדי להבטיח שהפלטפורמה הטכנולוגית הארגונית יכולה לגלות פתיחות, גמישות ודינמיות, ולהכיל פתרונות שונים מאת יצרנים שונים. קוד פתוח כקונספט הוא תנאי למקרים שבהם ישנו רצון לשמר מסוגלות לשינויים כאלה ואחרים במרוצת השנים והנסיבות.

  • פתרונות ארגוניים, מאת סיימון ז'או, מנהל פתרונות ארגוניים בכיר, מטה היקוויז'ן.

הנוכחות של יחידות הביטחון בארגונים השונים היא גבוהה ורחבה, והממשקים שלהן מול היחידות הארגוניות האחרות הם רבים. הסנסורים של הביטחון, לרוב מצלמות אבטחה, פרוסים לאורך ולרוחב הארגון, ומלבד תפקידם המקורי מהגנה בפני איומים למיניהם, הם כלי שבניהול נכון ניתן להשמיש גם לטובת מתן שירותים נוספים לארגון.

הקונספט של Security+ מכיר בפוטנציאל הגלום ביחידות הביטחון ומבקש לחבר בינן לבין היחידות הארגוניות האחרות להן ניתן לספק שירותים. ביטחון פלוס בטיחות, ביטחון פלוס משאבי אנוש, ביטחון פלוס איכות, ביטחון פלוס לוגיסטיקה, וכן הלאה.

פתרונות האבטחה הקלאסיים, בזכות הטכנולוגיות המתקדמות ובראש הבינה המלאכותית, הם היום גם פתרונות ארגוניים לשלל צרכים ותרחישים.

מצלמות אבטחה שמותקנות במרכז לוגיסטי, ומלבד ההגנה מפני פריצות, גניבות, ונדליזם ושאר איומים, גם מייצרות דו"חות נוכחות לשכר, גם מתריאות במקרה שהמלגזן בלי קסדה, גם מריצות ספירות מלאי יומיות, גם מסמנות חריגות בפס הייצור, גם מודדות טמפרטורה באזורים רגישים וכו' – הן הרבה יותר מרק מצלמות אבטחה. הן מצלמות שמשרתות את הארגון, והן כלי אופרטיבי ומיצובי בידי מנהלי הביטחון.

  • הגנת סייבר לטכנולוגיות ביטחון, מאת רוב יאנסנס, דירקטור הגנת סייבר, היקוויז'ן אירופה.

טכנולוגיות ביטחון מייצרות דאטה (DATA) – נתונים שנקלטים מהשטח אודות זהויות, התנהגויות, מקומות, סטטיסטיקות וכד', ובזכות הבינה המלאכותית ניתנים להכלה ולניתוח גם בכמויות גדולות. הנתונים הללו מחויבים בהגנה מפני גורמים בלתי מורשים שרוצים גישה אליהם, מבחוץ ומבפנים.

יש להפנים ש-AIoT זו טכנולוגיה שמגדילה את ייצור הדאטה כמותית, ולצד זאת, לאור ניתוח הנתונים וגיבוש הממצאים, גם מקנה לו משקל איכותי. הטכנולוגיה אוספת את הדאטה, אבל יתרה מכך, מפיקה ממנו תובנות. בסופו של דבר, מוצר שווה יותר או גם מוצר חמיד יותר, ולכן יש לייצר סביבו הגנות חזקות וחסינות.

ביקור בפסי הייצור ובאולמות התצוגה

במסגרת הכנס, המשתתפים זכו לביקור גם בפסי הייצור ובאולמות התצוגה של היקוויז'ן, אשר מאכלסים קומות שלמות בקמפוס הבניינים של החברה.

בקומות פסי הייצור ניתן היה לראות מקרוב את המכניזם הגדול והמרשים, מבוסס כוח אדם וכוח רובוטי, שמייצר פריטים בכמויות בלתי נתפסות כדי להדביק את ביקושי השווקים.

בקומות אולמות התצוגה ניתן היה לראות מקרוב את התגשמות חזון החברה דרך אינספור פתרונות טכנולוגיים חדשניים שמיושמים במגוון רחב של תחומי החיים – ביטחון, אבל גם חינוך, תחבורה, אנרגיה, רפואה, חקלאות, איכות הסביבה ואחרים. המרבית המקרים, המשתתפים הוזמנו גם להתנסות בפתרונות ולחוות ברמה האישית את השימוש בהם.

החוויה האישית

ראשית, ותסלח לי היקוויז'ן אם יש בכך כדי לאתגר את הגאווה הלאומית, גיליתי שזו פחות חברה סינית ויותר חברה בינלאומית. נכון, החזון והתרבות הארגונית של החברה שואבים רבות מההזנה הלוקאלית, אבל יש בהם גם גוונים אוניברסליים ובינלאומיים רבים שנרכשו בזכות הפריסה הגלובלית הרחבה, והאחוז הגבוה של מנהלים מכלל המדינות והיבשות שבהן החברה נוכחת.

שנית, למדתי את כוחם של חזון אמיתי, של תהליכים ממוקדי מטרות ושל סבלנות. היכולת של היקוויז'ן לגבש חזון שאפתני אך בהיר, לבנות מסלולים ולהקצות משאבים להגשמתו, ובייחוד, לראות בכך משימה לטווח ארוך ולהבטיח את המחויבות אליה ואת הדבקות בה, היא זו שלתפיסתי הפכה אותה לחברה הטכנולוגית המובילה בתחומה.

אני בטוח שאם אזכה להשתתף גם בכנס הבא, אזכה לראות את התקדמות מימוש החזון שהוצג בכנס זה. המחויבות לחזון ולתהליך מבטיחה זו.

בתפקידנו הניהוליים, מומלץ לאמץ את הגישה הזו, שהרי זו הדרך הטובה ביותר לקדם אסטרטגיה בתחומנו ולייצר אימפקט מהותי.

ולסיום, למדתי שאנחנו בדרך הנכונה.

הגילדה, מאז השקתה ב-2020, קידמה את קונספט מנהל הביטחון החדש, זה שבנוסף לתפקידו הקלאסי בתחום האבטחה הפיזית, מרחיב את תחומי האחריות שלו גם לתפקידים משיקים נוספים כגון חירום, רציפות תפקודית, מהימנות, הגנת סייבר וכו', מרחיב את תחומי הממשק שלו גם ליחידות ארגוניות נוספות, ובכך גם תורם לארגון ומחזק את מיצובו בו.

הכנס, לרבות ההרצאות בו והשיח ביניהם, אישרר את הקונספט הזה שוב ושוב, ואף סיפק את ההבנה שהאבולוציה הטכנולוגית אותה אנו חווים בשנים האחרונות, אשר תואץ בשנים הקרובות, תהיה מכפיל כוח בקידום מגמה זו. AIoT יהיה המפתח לדלתות רבות, ולנו, מנהלי הביטחון החדשים, נותר רק להיכנס בהן.

גילוי נאות: הח"מ היה חבר במשלחת הישראלית לכנס, במסגרת אירוח של HVI Security Solutions, היבואנית הרשמית של היקוויז'ן בישראל, ונותנת החסות הראשית של הגילדה.

קליפ סיכום הכנס – קישור
אלבום תמונות
משוב
1120

תגובה חדשה